-
Föreningen "Hylte hjälper Debre Zeit"
c/o Susan Johansson
Sonhult 110
SE-314 91 Hyltebruk
Tel.: +46(0)345/10470
Jag heter Susan Johansson och är född 1961 i Tyskland. För 11 år sen gifte jag mig med Ulf Johansson från Hyltebruk och för tio år sen flyttade jag hit där vi har en liten firma. Min make Ulf tar hand om firman i första hand – jag sköter administrationen och bokföringen. Jag har en utbildning som ekonom, därför tog jag över kassörsjobbet i styrelsen.
Jag har tyvärr inga barn själv - men många barn i Etiopien som behöver min hjälp!
 
Jag heter Rediet Aklilu och är född 1980 i Debre Zeit, Etiopien. Jag har en utbildning som socialarbetare och har goda kunskaper i engelska, goda leder- och organisationsegenskaper, god personkännedom om de människor föreningen hjälper, och ett genuint intresse för att förbättra deras levnadsbetingelser. Jag rapporterar löpande om verksamheten till Susan och Ulf, sänder kvitton på gjorda inköp, bilder på utfallet av de verksamheter föreningen stöttar, och bistår i övrigt familjerna med råd och hjälp i den omfattning som behövs. Sedan 2013 är jag gift och har två barn Kiduze (3 år) och Ruth (0,5 år).
Jag heter Ulf Johansson och är föreningens ordförande. Jag är född 1955 och har två barn - Jenny (29) och Alexander (27). Jag tar hand om vår firma Svensk Industrigravyr i första hand
Sedan jag var barn har jag en anknytning till Etiopien: Min pappas kusin Eskil Brännäng har arbetat länge för SIDA i Etiopien och har berättat mycket om människorna och landet när han kom på besök till Sverige. Också en moster till min fader bodde länge i Afrika och arbetade som missionär. Som barn lyssnade vi på hennes berättelser och blev fascinerade.