-
Vår princip är "hjälp till självhjälp".Vi hjälper de människor som behöver - och vill - arbeta för en bättre framtid med ett startkapital, och/eller utbildning.
Några exempel:
 • Vi har möjliggjort för 72 barn från de fattigaste familjerna att få gå i den allmänna skolan. Vi har betalat registreringsavgifterna samt barnens skoluniformer, skolväskor, läromedel, skor och sportkläder. Detta är vad som fordras för att gå i skolan, och därigenom få nödvändig utbildning och chans till en drägligare framtid. Kostnaden per barn och år är SEK 350, en summa som föräldrarna annars aldrig haft en möjlighet att betala. För ett särskilt begåvad barn finansierar vi även mer avencerad utbildning på en privatskola, och de därmed hörande kostnaderna för uniformer och läromedel.
 • Vi finansierar yrkesutbildning och/eller studium för de äldre barnen.
 • Sedan Maj 2011 betalar vi t.o.m. extralektioner till alla barn som vi stödjer. Där finns oftast mer än 70 barn i en klass så att lärarna hinner inte att ta tillräckligt hand om varje barn. Våra barn får nu hjälp av en privatlärare på fem dagar i veckan. Dessutom får alla barn möjlighet att delta i någon idrott eller annat hobby för att utveckla individuella intressen och kunskaper. Vi köpte två stycken keyboard och barnen får lära sig att spela keyboard på två dagar i veckan. Föreningen betalar för musikläraren.


 • För 10 familjer har vi finansierat en utbildning som omfattade hönsuppfödning, lantbruk, biodling samt marknadsföring och bokföring vid Debre Zeit Agricultural Research Center. Familjefäderna är f.d. krigsveteraner. Familjerna bor i Debre Zeit och har sedan 2001 arrenderat c:a 9.000 kvm mark vid Cheleleka-sjön. Under dessa år har de tagit hand om marken, hållit rent från ogräs och sly men har inte haft några pengar till utsäde. I Maj 2010 har vi köpt pump och rör vilket gjort att en bevattningsanläggning kunnat byggas, samt utsäde.
 • Vi köper kor, getter, höns eller mark till familjerna för att de kan tjäna pengar av detta.
 • Gamla och fattiga personer får livsmedel, pengar och hygienmedel.
 • Vi har betalt för att en frisörsalong kunde öppnas som ger riktigt bra vinst till ett par som blivat smittade av HIV.
 
 • Hittils har vi givit 41 mikrolån till familjer där familjeöverhuvudet, nästan uteslutande en kvinna - modern, visat ambition att låta pengarna arbeta i egen verksamhet.
 • På varje resa ger vi även omedelbar hjälp när detta erfordras och när vi kan. Det kan röra sig om en nödvändig operation eller ett läkarbesök, en mindre summa för akut överlevnad etc.
 • För fem familjer med ett totalförstört hus har vi även byggt nya hus, för flera andra har vi betalt reparation av huset.
 • Vid varje resa tar vi också med oss kläder och glasögon, samt leksaker till barnen. Vi tar naturligtvis gärna emot sådant!